Keso kaka

Keso kaka
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Med en handvisp blandar vi alla ingredienser till fyllningen.

Ingredienser du behöver

fyllning 500 g kvarg
1 kopp strösocker
2 st ägg
1 kopp mjölk
2 st puddingpulver
deg 1 kopp mjölk
1 kopp florsocker
2 msk kakaopulver
2 koppar vetemjöl
1 st bakpulver
0,75 kopp olja
2 st ägg

Steg-för-steg instruktioner

I en skål kombinerar vi socker och olja och vispar tills det blir en jämn smet. Sedan blandar vi gradvis i resterande ingredienser.

Vi förbereder en plåt med bakpapper som vi häller smeten i. På den lägger vi en rinnig kesofyllning. Vi tar en spatel och blandar smeten med fyllningen.

Vi sätter in i den förvärmda ugnen vid 180 °C och bakar tills toppen är gyllenbrun.

Låt svalna och skär kakan.

Ytterligare information om receptet Keso kaka

Kesobakelse är en populär tjeckisk dessert som kännetecknas av sin mjuka och saftiga textur. Huvudingrediensen är keso, ägg, socker och mjöl, som tillsammans skapar en läcker blandning. Bakelsen grillas ofta på en plåt och kan berikas med olika ingredienser som frukt, russin eller vanilj. Den serveras ofta pudrad med socker eller med fruktsås. Det är en utmärkt smakupplevelse, perfekt för en söndagseftermiddag med familjen.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Smaker, Desserter, Godis, Bakverk, Glasyr, För barn, Pastor, Vegetarisk
Tag: tjeckiska köket, Efterrätt, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Keso kaka.

Lägg till kommentar