Grönsaksrisotto

Grönsaksrisotto
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Portioner: 4

Recept på grönsaksrisotto kan tolkas på två sätt. För det första kan du göra det på det sätt som det görs i själva vaggan av denna maträtt – i Italien. Eller så kan du strunta i den noggranna tillagningen och laga en tjeckisk variant. Så receptet på grönsaksrisotto kommer inte vara lika klibbigt som dess syd europeiska kollega, men däremot kommer dina barn att berömma dig. Eftersom receptet på grönsaksrisotto i tjeckisk stil är mer kornigt. Skillnaden är att ingredienserna blandas först i slutet av tillagningen. Receptet på grönsaksrisotto innehåller på grund av den använda grönsaken mycket fiber och vitaminer, så du gör också något för din hälsa. Grönsaksrisotto kan användas som huvrrätt såväl som en läcker sidorätt. Dessutom är detta recept enkelt att förbereda, så grönsaksrisotto fungerar bra som en snabb middag.

Ingredienser du behöver

250 g ris
2 matskedar olja
1 st lök
400 g fryst grönsaker med majs och ärtor
1 matsked soja
1/2 tesked söt paprikapulver
salt, peppar efter smak
hård ost
inlagd gurka

Steg-för-steg instruktioner

Låt lätt saltat vatten koka upp och koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

I het olja fräser vi fint hackad lök. Sedan tillsätter vi fryst grönsaker, fräser kort och tillsätter lite vatten.

Under lock sjuder vi tills det mjuknar och vid behov tillsätter vi mer vätska och rör om. När grönsakerna har mjuknat, rör vi i salt, peppar, paprika och sojasås. Allt ska vara efter din smak. Till sist blandar vi i riset och värmer upp det.

Grönsaksrisotton serveras med inlagd sur gurka och strödd med riven ost.

Ytterligare information om receptet Grönsaksrisotto

Grönsaksrisotto är en populär rätt som kommer från Italien. Basen är kvalitetsris, oftast Arborio eller Carnaroli, som kokas i buljong tills det blir krämigt och mjukt. I risotton tillsätts olika säsongsbundna grönsaker, som zucchini, paprika, ärtor eller sparris, som berikar rätten inte bara med smak utan också med färg. Det kompletteras ofta med parmesan och örter, som basilika eller persilja. Grönsaksrisotto är ett utmärkt val för vegetarianer och älskare av lätta rätter, vilket gör det till ett idealiskt val för en hälsosam lunch eller middag.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.3/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Huvudrätt, Sidrätter, För barn, Risotto, Vegetarisk, Grönsaker
Tag: barnmat, Huvudrätt, risotto, vegetariskt recept, grönsaksrätt

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Grönsaksrisotto.

Lägg till kommentar