Gamla tjeckiska köttsoppa

I en större kastrull lägger vi alla ingredienser, inklusive rensade grönsaker, tvättade ben (helst magra, märgen gör vår soppa fet) och kött. Vi häller på kallt vatten och låter det koka under lock i cirka 2,5 timmar på låg värme. Det får inte koka för mycket. Vi skummar inte av.
Ingredienser du behöver
4 l vatten
2 - 3 st benköttskbones
1 st bara skalad lök
1 kvist selleri blad
250 g persilja
2 - 3 kvistar persiljeblad
gräslök
500 g benkött ribba
1 matsked salt
1 kvist ländhals
150 g morot
5 hela kryddpepparkorn
250 g selleri
10 hela svartpepparkorn
1 klyfta vitlök
nudlar
Steg-för-steg instruktioner
När vi tar bort soppan från spisen låter vi den stå i cirka 15 minuter. Vi tar ut grönsakerna och skär dem i bitar. Resten silar vi och i den silade soppan lägger vi separat kokta nudlar, den skurna grönsaken och bitar av kokt kött.
Som det sista tillsätter vi hackad persilja och gräslök. Om vi vill kan vi lägga till leverknödel.
Ytterligare information om receptet Gamla tjeckiska köttsoppa
Gamla tjeckiska nötköttssoppa är en traditionell tjeckisk maträtt som kännetecknas av en rik och välsmakande buljong. Huvudingrediensene är nötkött, morötter, selleri och persilja, som tillsammans skapar en läcker bas. Soppan kompletteras ofta med kryddor som oregano eller kummin och serveras med färskt bröd eller dumplings. Förfriskande och näringsrik, är denna soppa en idealisk rätt för kalla dagar och är populär inte bara i tjeckiska hem utan även på restauranger. Att laga den kräver tålamod, men resultatet är en unik gourmetupplevelse.