Guldkulestjärnor

Guldkulestjärnor
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 40

Kokt äggulor rivs och blandas med socker och smör tills det blir en skummig massa. Vi tillsätter mjöl och bearbetar degen, som vi sedan låter vila i kylskåpet i en timme.

Ingredienser du behöver

3 kokta äggulor
50 g florsocker
120 g smör
250 g vetemjöl
100 g svartvinbärssylt

Steg-för-steg instruktioner

Kokta äggulor rivs och blandas med socker och smör tills det blir en kräm.

Vi blandar mjölet och gör en deg, som vi låter vila i kylskåpet i cirka en timme.

Degen kavlas sedan ut till 3 mm tjocklek och vi stansar ut stjärnor (eller andra former). I en hälft skär vi också ut mittarna.

Bakad på 180°C i cirka 15 minuter, men det är bra att hålla ett öga på det, eftersom varje ugn bakar lite olika.

De bakade och nedkylda stjärnorna förenas med sylt och strös lätt över socker.

Ytterligare information om receptet Guldkulestjärnor

Äggula-stjärnor är en populär traditionell godis som ofta tillverkas under julhelgen. Denna läckra dessert är gjord av äggulor, socker och mjöl, vilket ger den en fin och luftig konsistens. De bakas i olika former, oftast som stjärnor, och brukar elegant strös med florsocker. Deras söta smak och gyllene färg gör äggula-stjärnorna till en attraktiv och god del av julbaket som gläder både barn och vuxna.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.2/5 (26 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Konfektyr
Tag: godis, álki, čeahkka, álki, álggaheddjiide, čoarbbealli, juovllat, čoarbbealli, gokčojuvvon

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Guldkulestjärnor.

Lägg till kommentar