Gurksallad med dill och lök

Du kan anpassa salladen efter din smak. Röd lök ger färg åt gurkorna och den vita löken. Om du föredrar en grön-vit variant, använd bara den vita löken.
Ingredienser du behöver
1 gurka
1 röd lök
1 vit lök
2 stjälkar dill
20 matskedar ättika
12 matskedar vatten
6 matskedar socker
3 teskedar salt
1 och 1/2 tesked malen svartpeppar
1 röd chili (kan uteslutas)
5 nypor chiliflakes (kan uteslutas)
Steg-för-steg instruktioner
Du kan anpassa salladen efter dina preferenser. Rödlök ger gurkorna och vitlöken färg, men om du vill ha en grön-vit variant, använd bara vitlök eller klassisk kökslök, som är lite pikantare. Skär gurkan i skivor och löken i ringar.
Tillsätt vinäger, socker, salt, peppar och malda chiliflakes i vattnet och blanda allt noggrant.
Lägg gurkorna med löken i en burk, varva dem med dill, tillsätt en hel chili och häll över lagen. Sätt sedan in dem i kylskåpet i några timmar, helst över natten.
Ytterligare information om receptet Gurksallad med dill och lök
Gurkssallad med dill och lök är en uppfriskande rätt som passar utmärkt som tillbehör till många maträtter. Huvudingrediensen är färska gurkor, fint hackad lök och aromatisk dill som ger salladen en oföränderlig smak. Denna sallad är enkel att göra, man behöver bara skära gurkor och lök, lägga till hackad dill och smaksätta med vinäger, salt och peppar efter smak. Den är idealisk på sommaren när vi har tillgång till färska råvaror och ger en uppfriskning på varma dagar.