Toscansk tonfisksallad med bönor

Toscansk tonfisksallad med bönor
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 3

Bönorna sköljs, låt dem rinna av och lägg dem i en skål. Tonfisken tas ur burken, delas i små bitar och tillsätts till bönorna. Tomater...

Ingredienser du behöver

1 burk vita bönor i saltlake (400 g)
1 burk tonfisk (185 g)
1 röd lök
2 tomater
2 matskedar äppelcidervinäger
2 matskedar olivolja
salt
peppar
1/2 tesked socker
slätbladig persilja

Steg-för-steg instruktioner

Skölj bönorna noga och låt dem rinna av, lägg dem sedan i en skål. Ta tonfisken ur burken, dela den i mindre bitar och lägg den i skålen med bönorna. Tärna tomaterna i små bitar, skiva löken i tunna halvmånar och blanda båda i skålen. Salta, krydda och blanda allt försiktigt.

Blanda oljan med vinäger och en liten mängd socker, tillsätt denna emulsion till salladen och blanda försiktigt. Strö slutligen över grovhackad persilja. Låt salladen kylas i cirka en timme innan servering.

Ytterligare information om receptet Toscansk tonfisksallad med bönor

Toskansk tonfisksallad med bönor är en läcker och hälsosam rätt som förenar smakerna från det medelhavska köket. Denna sallad innehåller färsk tonfisk, vita bönor, tomater och oliver, vilket skapar en perfekt harmoni av smaker. Den kompletteras med olivolja, citronsaft och örter, vilket ger friskhet och arom. Det är idealiskt inte bara som en lätt lunch, utan även som tillbehör till grillat kött. Toskansk tonfisksallad är rik på protein och fiber, vilket gör den till ett utmärkt val för en hälsosam livsstil.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.9/5 (41 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Sallad
Tag: bönor, Tomater, mellanmål, álki, johtil, dábálaš beaivi, mállásat, suola, álki, álggaheddjiide, dearvvaš, sállašat, urttat, itália, šattut, biebmu

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Toscansk tonfisksallad med bönor.

Lägg till kommentar