Sparrissallad med ägg

Hårt kokta ägg skalas och skärs i skivor.
Ingredienser du behöver
500 g sparris
4 st ägg
1 tesked senap
1 tesked citronsaft
100 g majonnäs
3 matskedar salt
1 nypa malen chilipeppar
2 matskedar persilja
1 nypa socker
2 matskedar vit yoghurt
Steg-för-steg instruktioner
Vi koka ungefär 3 liter saltat vatten, tillsätter en nypa socker och när det börjar koka lägger vi i den skalade sparrisen skuren i korta bitar. Låt koka i 3 minuter och skölj sedan sparrisen under kallt vatten.
Vid sidan om förbereder vi såsen. Vi blandar yoghurten med majonnäs, och rör sedan i paprikapulver, senap och hackad persilja.
Till sist smakar vi av såsen med citronsaft och saltar efter smak.
Vi blandar sparrisen med de hackade äggen, lägger upp på tallrik och häller över den förberedda såsen.
Ytterligare information om receptet Sparrissallad med ägg
Sparrissallad med ägg är en fräsch och lätt maträtt som du kommer att uppskatta, särskilt under de varmare månaderna. Denna sallad är gjord av färsk grön eller vit sparris som blanseras till krispighet. Den resulterande smaken är mild och läcker. Kokta ägg ger salladen den nödvändiga mättnaden och proteinerna. Tillskott som salladslök, rädisor och en lätt citrondressing av olivolja framhäver maträttens fräschör. Sparrissallad med ägg är utmärkt som en huvudrätt eller som tillbehör till kött eller fisk.