Sparrissallad med ägg

Sparrissallad med ägg
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Hårt kokta ägg skalas och skärs i skivor.

Ingredienser du behöver

500 g sparris
4 st ägg
1 tesked senap
1 tesked citronsaft
100 g majonnäs
3 matskedar salt
1 nypa malen chilipeppar
2 matskedar persilja
1 nypa socker
2 matskedar vit yoghurt

Steg-för-steg instruktioner

Vi koka ungefär 3 liter saltat vatten, tillsätter en nypa socker och när det börjar koka lägger vi i den skalade sparrisen skuren i korta bitar. Låt koka i 3 minuter och skölj sedan sparrisen under kallt vatten.

Vid sidan om förbereder vi såsen. Vi blandar yoghurten med majonnäs, och rör sedan i paprikapulver, senap och hackad persilja.

Till sist smakar vi av såsen med citronsaft och saltar efter smak.

Vi blandar sparrisen med de hackade äggen, lägger upp på tallrik och häller över den förberedda såsen.

Ytterligare information om receptet Sparrissallad med ägg

Sparrissallad med ägg är en fräsch och lätt maträtt som du kommer att uppskatta, särskilt under de varmare månaderna. Denna sallad är gjord av färsk grön eller vit sparris som blanseras till krispighet. Den resulterande smaken är mild och läcker. Kokta ägg ger salladen den nödvändiga mättnaden och proteinerna. Tillskott som salladslök, rädisor och en lätt citrondressing av olivolja framhäver maträttens fräschör. Sparrissallad med ägg är utmärkt som en huvudrätt eller som tillbehör till kött eller fisk.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Förrätt, Sallad, Vegetarisk, Grönsaker
Tag: tjeckiska köket, sallad, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Sparrissallad med ägg.

Lägg till kommentar