Hemlagade vetedumplings

Gulasch utan dumplings, som om det inte vore. Dumplings - fläskkött - surkål också. Dumplings hör helt enkelt till vissa rätter. Och hur förbereder man en sådan dumpling?
Ingredienser du behöver
2 st daggamla bullar
1 ssked strösocker
ungefär 500 ml melk med 1,5% fett
1 kg vetemjöl semiperfekt
2 st ägg
20 g jäst
20 g salt
lite smör
Steg-för-steg instruktioner
Först förbereder vi jästen. Häll 100 ml ljummet mjölk i en liten skål. Smula ner jästen och häll i skålen tillsammans med sockret.
Täck med en handduk och låt stå på en varm plats för att jäsa.
I en panna lägger vi de skivade frallorna med lite smör och fräser dem. Tag av pannan och ställ åt sidan.
I en stor skål häller vi mjölet, tillsätter ägget, den jästa degen och saltar. Häll på det varma mjölket, lägg i de stekta frallorna och blanda och bearbeta noggrant.
Så, nu ska degen vila och jäsa i ungefär en timme. Men först måste vi strö lite mjöl över den och lägga en kökshandduk över.
Efter en timme arbetar vi degen ytterligare på en arbetsyta,
formar cirka 4 knölar och låter dem vila i ytterligare 15 minuter.
Koka upp vatten och salta lätt. Lägg i knölarna och koka. I början övervakar vi så att de inte fastnar på botten. Koka i cirka 20 minuter. Cirka mitt under koktiden vänder vi dem med en träsked. Eftersom knölarna kommer att svälla under kokningen, rekommenderar jag att koka max två åt gången.
Till sist tar vi ut dem och genast sticker hål i dem från båda sidor på en skärbräda. Skär dem med hjälp av en tråd och servera som tillbehör till en god köttbit.
Smaklig måltid.
Ytterligare information om receptet Hemlagade vetedumplings
Hemgjorda veteknäcke är en traditionell tjeckisk sidrätter som passar utmärkt till såser, rostat kött eller surkål. Basen består av vetemjöl, mjölk, ägg och jäst. Vanligtvis tillsätts tärnad bulle i degen, vilket ger knedlíkům struktur och smak. Efter jäsning delas degen upp i rullar som kokas i saltat vatten tills de är luftiga och mjuka. Efter kokning skärs de i skivor och serveras varma. Jästknedlikar är en populär maträtt och en symbol för tjeckisk matlagning.