Sur lins

Sur lins
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Syrad med korv, toppad med stekt lök.

Ingredienser du behöver

1/4 l gräddfil
2 st lök
1/2 msk vetemjöl
2 blad lagerblad
40 dkg linser
till dekoration lök
efter smak färska örter
efter behov ättika
efter smak salt

Steg-för-steg instruktioner

Vi sorterar linserna, sköljer dem och blötlägger dem i kallt vatten i 1 timme.

Vi skalade 2 lökar och lägger dem tillsammans med lagerbladet i kastrullen med linserna. Vi kokar.

Vi tar bort lagerbladet och löken. Vi häller av buljongen till hälften.

I gräddfilen rör vi ut mjölet, blandar det med linserna och kokar upp.

Vi saltar, tillsätter vinäger eller citron efter smak. Det passar även att tillsätta finhackade örter – basilika, kyndel, persilja eller dill.

Vi serverar med bröd, stekt korv och stekt lök.

Ytterligare information om receptet Sur lins

Linsgryta med ättika är en traditionell tjeckisk rätt som kännetecknas av sin läckra smak och enkla tillagning. Huvudingredienserna är linser, ättika, lök och kryddor. Linserna kokas först tills de är mjuka, sedan blandas de med lök som stekts i fett och smakas av med ättika, salt och peppar. Denna rätt serveras ofta som tillbehör till kötträtter, men kan även vara en huvudrätt för vegetarianer. Linsgryta med ättika är näringsrik, med ett högt innehåll av protein och fiber, vilket gör den till ett idealiskt val för en hälsosam kost.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.1/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Huvudrätt, Baljväxter, Sidrätter, Vegetarisk
Tag: tjeckiska köket, sidorätt, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Sur lins.

Lägg till kommentar