Hjärtan av linzdeg

Hjärtan av linzdeg
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi förbereder alla ingredienser för degen. Den skurna fettet bearbetar vi en och en med mjölet. Sedan knådar vi ihop resten av ingredienserna och arbetar ihop dem till en jämn, icke-klibbig deg, som vi inlindad lägger i kylskåpet i 1 timme.

Ingredienser du behöver

200 g smör (fett)
1 paket vaniljsocker
1/4 paket bakpulver
1 st ägg
100 g strösocker för bakning
300 g vetemjöl
1 st citron
för dekoration florsocker
för pensling 1 burk sylt (svartvinbär)
efter behov vetemjöl för utkavling

Steg-för-steg instruktioner

Vi förvärmer ugnen till 180°C.

Vi mjölar bakbordet och kavlar ut en cirka 3 mm tjock platta av vår avslappnade deg. Sedan stansar vi ut önskade former med hjälp av formar. Dessa överför vi med en kniv till en smord plåt.

Vi sätter in dem i ugnen och gräddar tills de får en rosig färg, inte mer än 10 minuter. Efter att de tagits ut låter vi dem svalna.

Ljumma hjärtan (och andra former) förenar vi med sylt. Innan vi serverar, strö över florsocker.

Ytterligare information om receptet Hjärtan av linzdeg

Hjärtan av mördeg är en populär sötsak som glädjer inte bara ögonen, utan även smaklökarna. Denna läckra godbit tillverkas av fin mördeg, som är känd för sin sprödhet och vaniljdoft. Degen stansas ut i hjärtform och fylls ofta med söt fruktgelé eller chokladfyllning. Efter gräddningen pudras de ofta med florsocker, vilket ökar deras attraktionskraft. Hjärtan är ett utmärkt företagsförslag för fester, romantiska middagar eller bara som tillbehör till te eller kaffe.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.2/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Konfektyr, För barn, Julrätt
Tag: tjeckiska köket, godis, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Hjärtan av linzdeg.

Lägg till kommentar