Linfördeg till jul

Linfördeg till jul
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi siktar den släta mjölet, till vilket vi tillsätter vaniljsocker och florsocker, äggulorna med citronsaft och fett.

Ingredienser du behöver

degen
citronjuice
70 g florsocker
210 g vetemjöl
2 st äggula
1 paket vaniljsocker
140 g smör

Steg-för-steg instruktioner

Så här förberedda ingredienser arbetar vi till en smidig deg.

Från degen formar vi en bulle, slår in den i plastfolie och lägger den i kylskåpet för att vila i en dag.

Från degen skär vi sedan ut former efter eget önskemål.

Ytterligare information om receptet Linfördeg till jul

Linzerdeg är en traditionell julerätt som fascinerar med sin smak och doft. Förberedelsen av denna deg inkluderar smör, mjöl, socker och ägg, vilket skapar en fin och mör konsistens. Den används ofta för att baka de populära linzerkakorna, som typiskt är fyllda med sylt och dekorerade med sockerströ. Dessa godsaker har blivit en symbol för julen och dekoreras ofta på det förhållande som är på julafton. Linzerdeg bär därför inte bara en läcker smak, utan också traditionen av familjefester.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.2/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Konfektyr, Bakverk, För barn, Julrätt
Tag: godis, Österrikiska köket, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Linfördeg till jul.

Lägg till kommentar