Maskindugn med citrusfrukter

Först plockar vi maskrosblommor som vi sedan häller kokande vatten över. Till detta tillsätter vi en hackad citron och apelsin. Vi låter det koka i cirka 10 minuter och låter det sedan stå kallt i 1 dygn.
Ingredienser du behöver
400 st huvuden av maskrosor
hälften apelsin
1 st citron
1,25 l vatten
1 kg socker
Steg-för-steg instruktioner
Nästa dag silar vi maskrosorna, bäst genom en bomullstrasa, och tillsätter socker. Vi kokar detta i ungefär 1,5 timmar.
Denna honung häller vi sedan i glasburkar, skruvar på locken, vänder dem upp och ner och låter dem stå så till nästa dag.
Vi förvarar dem svalt.
Ytterligare information om receptet Maskindugn med citrusfrukter
Maskros Honung med Citrusfrukter är en läcker och originell delikatess som kombinerar sötman av maskros honung med fräscha toner av citrusfrukter. Denna honung görs av blommor från maskrosor som kokas och blandas med socker, citroner och apelsiner. Resultatet är en tjock, aromatisk sirap som behåller inte bara smaken utan även de hälsosamma ämnena från maskrosorna och citrusfrukterna. Maskros honung är utmärkt på bröd, i te eller som en originell gåva. Det är en naturlig delikatess som för med sig en bit av sommaren till varje dag.