Maskindugn med citrusfrukter

Maskindugn med citrusfrukter
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Först plockar vi maskrosblommor som vi sedan häller kokande vatten över. Till detta tillsätter vi en hackad citron och apelsin. Vi låter det koka i cirka 10 minuter och låter det sedan stå kallt i 1 dygn.

Ingredienser du behöver

400 st huvuden av maskrosor
hälften apelsin
1 st citron
1,25 l vatten
1 kg socker

Steg-för-steg instruktioner

Nästa dag silar vi maskrosorna, bäst genom en bomullstrasa, och tillsätter socker. Vi kokar detta i ungefär 1,5 timmar.

Denna honung häller vi sedan i glasburkar, skruvar på locken, vänder dem upp och ner och låter dem stå så till nästa dag.

Vi förvarar dem svalt.

Ytterligare information om receptet Maskindugn med citrusfrukter

Maskros Honung med Citrusfrukter är en läcker och originell delikatess som kombinerar sötman av maskros honung med fräscha toner av citrusfrukter. Denna honung görs av blommor från maskrosor som kokas och blandas med socker, citroner och apelsiner. Resultatet är en tjock, aromatisk sirap som behåller inte bara smaken utan även de hälsosamma ämnena från maskrosorna och citrusfrukterna. Maskros honung är utmärkt på bröd, i te eller som en originell gåva. Det är en naturlig delikatess som för med sig en bit av sommaren till varje dag.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.3/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Godis, Fruktig, Glasyr, Vegetarisk
Tag: tjeckiska köket, aptitretare, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Maskindugn med citrusfrukter.

Lägg till kommentar