Julgranar

Julgranar
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Detta recept är mer tidskrävande, men det är värt att prova.

Ingredienser du behöver

350 g vetemjöl
1 st ägg
300 g smör
50 g strösocker
till pensling 50 g matlagningchoklad
efter behov nötter
kokos

Steg-för-steg instruktioner

Av mjöl, socker, fett och ägg arbetar vi en deg som vi delar upp i mindre bitar. I varje bit vi slår in en bit nöt och formar igelkottar. Vi rekommenderar att göra mindre och runda igelkottar eftersom degen sprider sig lite under gräddningen.

Igelkottene gräddas på 160°C tills de får en rosa färg, cirka 15 minuter. Efter gräddning låter vi igelkottarna svalna.

Vi smälter chokladen. Vi penslar igelkottarna med choklad och strör över kokos. Med resten av chokladen målar vi ögon och snablar på igelkottarna.

Juligelkottar får stå svalt och mogna.

Ytterligare information om receptet Julgranar

Julgrisar är en populär juldelikatess som gläder både barn och vuxna. Dessa små bakverk av deg påminner om grisar tack vare sin tålmodiga formning och dekoration. Särskilt populära är varianter fyllda med nötter, choklad eller sylt. De bakas av en mjuk deg som vanligtvis serveras på det dukade festbordet. Barnen älskar att delta i deras tillagning, där de kan använda sin fantasi när de dekorerar. Julgrisar för med sig inte bara sötsaker, utan även mycket glädje och julens magi.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.3/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Konfektyr, Julrätt
Tag: tjeckiska köket, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Julgranar.

Lägg till kommentar