Valnötsrullarna med grädde

Valnötsrullarna med grädde
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Tjeckisk julbakverk.

Ingredienser du behöver

150 g florsocker
180 g malda nötter
1/2 kopp grädde
450 g vetemjöl
250 g smör

Steg-för-steg instruktioner

Vi tar alla ingredienser till degen, knådar den och lägger i kylskåp i 2 timmar.

Från degen plockar vi bitar i önskad storlek och formar dem till krogar som vi lägger på en smord plåt, en bredvid en annan, så att de inte rör vid varandra.

Vi sätter in i en förvärmd ugn på 180 °C och bakar i 8-10 minuter.

Låt svalna en stund och doppa dem i florsocker medan de fortfarande är varma.

Krogarna håller sig bra förvarade i kylen.

Ytterligare information om receptet Valnötsrullarna med grädde

Nötkråkor med grädde är en populär dessert som vinner hjärtana hos godisälskare. Degen, berikad med fint malda nötter, grillas till guldigt och fylls sedan med en sammetslen gräddfyllning. Dessa kråkor är ofta pudrade med florsocker, vilket ger dem en läcker söt avslutning. De passar perfekt till en kopp kaffe eller te, vare sig det är på festbordet eller som en vardagssyssla. Nötkråkor är inte bara läckra, utan doftar också härligt och skapar en varm atmosfär i hemmet.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.1/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Konfektyr, Godis, Bakverk, För barn, Julrätt, Påsk
Tag: tjeckiska köket, godis, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Valnötsrullarna med grädde.

Lägg till kommentar