Parisbakelser

På ert julbord får det absolut inte saknas parisiska croissanter. Det fina degen, den söta fyllningen och chokladglasyr gör dem till en läckerhet som garanterat kommer att bli snabbt uppäten.
Ingredienser du behöver
Korpusar
4 äggvitor
300 g florsocker
150 g nötter
3 matskedar vetemjöl
1 tesked bakpulver
Kräm
1 sötad kondenserad mjölk Salko
100 g choklad
1 matsked florsocker
50 g kakao
250 g Stela-fett
chokladglasyr
Steg-för-steg instruktioner
Av äggvitorna gör vi ett fluff, sedan tillsätter vi socker gradvis och vispar över ånga i 7 minuter.
I den vispade blandningen försiktigt tillsätter vi malda nötter, mjöl och bakpulver. Vi häller blandningen i en spritspåse och formar små bulle på en plåt klädd med bakpapper.
Vi ställer ugnen på 100 °C och torkningen tar 45 minuter. Sedan låter vi dem svalna.
På låg värme smälter vi Salko, socker och choklad, sedan tillsätter vi kakao och rör om tills blandningen tjocknar.
Vi låter blandningen svalna, sedan tillsätter vi fett och vispar en kräm som vi breder på botten. Vi ställer in för att stelna.
Vi puffar över det med chokladglasyr.
Ytterligare information om receptet Parisbakelser
Parisienne croissanter är en populär söt bakverk som har sitt ursprung i Frankrike, men i Tjeckien har de fått sin egen popularitet. Denna läckra variant av bakverk görs av smördeg och fylls typiskt med nöt- eller mandelfyllning. Efter gräddning pudras de med florsocker, vilket ger dem en söt och syrlig smak. Parisienne croissanter är ett utmärkt komplement på festbordet och serveras ofta vid olika firanden eller familjesammankomster. Deras sprödhet och rika smak vinner över varje godisälskare.