Kakaobod med sylt

I en skål, lägg mjölet, sockret och kakao. Blanda i fläskfett och bearbeta allt väl så att du får en slät deg. Slå in den färdiga degen i plastfolie och…
Ingredienser du behöver
För 35 stycken
170 g vetemjöl
150 g florsocker
150 g svenskt smör
60 g kakao
sylt (bäst svartvinbär)
florsocker till pudring
mandlar
Steg-för-steg instruktioner
I en skål, lägg vetemjöl, socker och kakao. Tillsätt smöret och arbeta ihop ingredienserna till en slät deg. Slå in den färdiga degen i plastfolie och lägg den i kylskåpet till nästa dag.
På andra dagen, låt degen mjukna och ta bitar som väger 15 g. Forma varje bit till bollar och placera dem på en plåt med bakpapper.
Jag tryckte försiktigt ner varje boll med handflatan och gjorde sedan en fördjupning i den med den andra änden av en träsked. Jag plattade till bollarna så att de inte skulle falla isär. Om någon boll sprack när jag gjorde fördjupningen, formade jag den igen, tryckte den med handflatan och gjorde en fördjupning.
Sätt plåten med smördeg i en förvärmd ugn på 170°C och grädda dem i cirka 10 minuter.
Låt de gräddade smördegskakorna svalna och fyll sedan fördjupningarna med sylt. Du kan använda vilken sylt som helst, men den bästa är rödavinbärssylt.
Chokladsmördegskakorna är bäst att förbereda minst en vecka i förväg, så att degen kan suga upp sylten och mjukna.
Ytterligare information om receptet Kakaobod med sylt
Kakaobullar med sylt är läckra bakverk som förenar smaken av choklad och fint fett. Dessa söta kakor är en traditionell maträtt som är populär för sin krispiga konsistens och rika kakaosmak. Fyllda med god frukt-sylt, ofta av aprikoser eller plommon, ger de bullarna en trevlig sötma och fräschör. De är perfekta som efterrätt till kaffe eller te, och gläder inte bara bakverksälskare utan även alla som uppskattar traditionellt tjeckiskt konditori.