Marockor
Marockanska är en mycket populär typ av godis som smakar nästan alla. Om du gillar kandfrukt, nötter och choklad, kommer du definitivt…
Ingredienser du behöver
125 ml mjölk
120 g grovhackade valnötter (eller osaltade jordnötter)
200 g kristyrfrukt
70 g smör
70 g florsocker
30 g vetemjöl
Vidare
fett (för att smörja plåten)
grovt mjöl (för att strö plåten)
mörk choklad (för att pensla)
Steg-för-steg instruktioner
I en kastrull blandar vi mjölk, hackade valnötter, kandfrukt, smör och socker. Under ständig omrörning kokar vi i 5 till 10 minuter.
Vi rör i vetemjölet och kokar det i cirka 2 minuter, därefter låter vi det svalna.
Vi förvärmer ugnen till 150 °C.
Vi smörjer en plåt med fett och strör över grovt mjöl. Med en rund kakform formar vi konturer av cirklar på plåten, en bredvid den andra, och i dessa markerade platser lägger vi och formar blandningen med en sked.
Marockanerna grillas i den förvärmda ugnen i cirka 20 minuter, tills de får en ljusbrun färg.
Vi smälter chokladen över ett vattenbad.
De svalnade marockanerna placeras på en tallrik täckt med bakpapper, vi täcker dem med den smälta chokladen och låter dem stelna.
Ytterligare information om receptet Marockor
Marockaner är populära tjeckiska godisar som tillverkas av nöt- och kexsmulor. De är vanligtvis täckta med choklad och fyllda med marmeladfyllning, ofta med tillsats av kryddor som ger dem en karakteristisk smak. Dessa sötsaker serveras vanligtvis vid olika högtider och firande, och deras tillagning är inte bara god, utan också kreativ. Marockaner har blivit en älskad klassiker som gläder många sötsugna smaklökar.
Tomáš Rohlena