Karrypaj med purjolök

Klassisk fransk delikatess.
Ingredienser du behöver
deg 75 ml vatten
100 g smör
provensalska örter
200 g vetemjöl
1 tesked salt
fyllning 200 ml mjölk
250 ml grädde 40%
3 st ägg
4 st medelstor purjolök
1 matsked curry
30 g smör
150 g riven emmental
salt och peppar
Steg-för-steg instruktioner
I en skål förbereder vi degen av smör, mjöl och salt. Vi tillsätter provensalska örter, vatten och knådar degen till en slät massa. Vi sätter in den i kylskåpet i en timme för att vila.
I en stekpanna med smält smör lägger vi i den skivade purjolöken för att fräsa. Efter 15 minuter tillsätter vi curry och efter att ha rör om tar vi bort pannan från värmen.
Den vilade degen kavlar vi ut till en cirkel på cirka 30 cm i diameter och lägger i en pajform som är smord och mjölad. På degen fördelar vi jämnt purjolöken med curry och häller över gräddblandningen. Som sista steg strör vi över den rivna osten.
Vi sätter in den i ugnen på 180°C och gräddar i cirka 40 minuter tills den är gyllenbrun.
Den färdiga pajen (Quiche) kan serveras genast. Vi kan även servera den kall.
Ytterligare information om receptet Karrypaj med purjolök
Kari paj med purjolök är en välsmakande och aromatisk maträtt som förenar en balanserad kombination av indiska kryddor med den milda smaken av purjolök. Degen är spröd och gyllene, vilket passar perfekt med den rika fyllningen av purjolök och karikrydda. Denna rätt är idealisk som en snabb middag eller salta snacks. Den serveras vanligtvis varm, ibland med en yoghurtdipp som framhäver dess rika smak. Kari paj med purjolök är ett utmärkt sätt att njuta av grönsaker och exotiska kryddor i en läcker tugga.