Potatissallad till julbordet

Traditionell tillbehör till julbordet. Dagen före kokar vi potatisen med skal. Vi förbereder en lag där vi lägger i kryddpeppar, lagerblad, pepparkorn, en nypa salt, ättika och socker. I den kokar vi den rensade, hackade rotgrönsaken och äggen, som vi kokar hårdkokta. Vi tar ut grönsakerna och låter dem svalna. De skalade potatisarna skär vi i kuber eller pressar genom en sil med fyrkantigt nät. Lök, gurkor och den kokta grönsaken hackar vi fint. Vi blandar med potatisarna och ärtorna. Vi tillför sen senap, majonnäs, olja, salt, peppar och rör om ordentligt. Som sista tillsätter vi de skalade, fint hackade äggen och tillsätter vid behov grönsakslagen. Vi blandar en gång till ordentligt och sätter in i kylen för att stå till sig.
Ingredienser du behöver
1 kopp majonnäs
1 burk konserverad ärtor
4 st morot
1 st selleri
5 st stammar
3 st ägg
2 kg salatpotatis
2 st lök
1/2 kopp vit yoghurt
4 st persilja
inlägg 1 matsked ättika
1 st lagerblad
5 hela svartpeppar
1 tesked strösocker
salt
3 hela nässla
efter smak senap
malen svartpeppar
Steg-för-steg instruktioner
Samozřejmě, ráda vám pomůžu. Prosím, vložte text, který chcete přeložit do švédštiny.
Ytterligare information om receptet Potatissallad till julbordet
Potatissallad till julbordet är en traditionell rätt som inte får saknas på tjeckiska högtidstabeller. Dess grund består av kokt potatis som kombineras med inlagda gurkor, lök och ägg. Salladen smaksätts ofta med majonnäs, senap och olika kryddor, vilket ger den en oersättlig smak. Varje familj har sitt eget recept som förs vidare från generation till generation. Denna festliga rätt symboliserar familjens välmående och de traditioner som julen för med sig.