Stormat leverpastej

Stormat leverpastej
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi kokar hårdkokta ägg och när de har svalnat, skalar vi dem och hackar dem fint. Den skalade löken hackar vi fint.

Ingredienser du behöver

1 burk sardiner i olja
2 st ägg
1/2 paket smör
1 - 2 msk senap
1 st lök
3 st skivad ost
efter smak mald söt paprika
mald svartpeppar
salt

Steg-för-steg instruktioner

Vi lägger sardiner, smält ost och mjukt smör i en skål och rör ihop dem till en jämn konsistens.

Vi blandar allt tillsammans, tillsätter senap och kryddar efter smak.

Ytterligare information om receptet Stormat leverpastej

Fiskröra är en populär rätt i det tjeckiska köket som glädjer älskare av fiskespecialiteter. Huvudingredienserna är vanligtvis fint mald fiskfilé (till exempel från sardiner), smör eller keso och olika kryddor för smaksättning. Röra är utmärkt som förrätt eller snack på bröd, bakverk eller kex. Dess fräscha smak och enkla förberedelse gör den idealisk för familjefester, picknickar eller snabba mellanmål. Förutom de traditionella varianterna kan den berikas med lök, vitlök eller örter för en intensivare upplevelse.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.4/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Smaker, Pålägg, För barn, Fiskkött
Tag: tjeckiska köket, pålägg, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Stormat leverpastej.

Lägg till kommentar