Fyllda potatisar med äggblandning

Under rinnande vatten tvättar vi potatisarna med en borste, delar dem på längden, saltar och penslar dem med olivolja på alla sidor. Så här lägger vi dem i en ugnsform med snittytan nedåt. Vi sätter in dem i en förvärmd ugn på 180°C och bakar dem gyllene. När vi tagit ut dem ur ugnen, låter vi dem svalna och gröper ur insidan så att ungefär 1/5 blir kvar vid kanterna.
Ingredienser du behöver
4 st stora potatisar
fyllning 3 st ägg
3 klyftor vitlök
efter smak malen svartpeppar
salt
efter behov olivolja
dressing 2 msk färsk gräslök
2 msk majonnäs
1 burk grekisk yoghurt
Steg-för-steg instruktioner
Vi kokar hårdkokta ägg, låter dem svalna, rivar dem fint och blandar dem med de urgrävda insidan av potatisarna. Vi tar pressad vitlök, finhackad gräslök och blandar med yoghurt, majonnäs, salt och peppar. \Därefter tillsätter vi potatisblandningen och lägger in i kylen i en halv timme för att marineras.
Vi fyller sedan de urgrävda potatisarna med blandningen, dekorerar med en skiva tomat och gräslök.
Ytterligare information om receptet Fyllda potatisar med äggblandning
Kartofler fyllda med äggblandning är en läcker och mättande rätt som tilltalar många smaker. Denna rätt förbereds genom att först koka kartoflerna, dela dem på mitten och gröpa ur deras inre. Det mjuka kartoffelinre blandas sedan med ägg, lök och kryddor, vilket ger en smakfull fyllning. De fyllda kartoflerna grillas till gyllene, vilket garanterar en krispig skorpa och en mjukt krämig fyllning. Idealiskt som huvudrätt eller som tillbehör är kartofler fyllda med äggblandning ett utmärkt val för vardagsmatlagning såväl som festliga måltider.