Kaka med pudding och gräddfil

Tillsammans blandar vi mjöl, ägg, socker, bakpulver, vatten och olja. Vi vispar allt tillsammans. Vi smörjer en plåt, strör över den och häller smeten på den.
Ingredienser du behöver
1 st bakpulver
4 st ägg
200 g vetemjöl
1 dl vatten
1 dl olja
2 burkar gräddfil
500 ml mjölk
200 g socker
1 påse vaniljpuddingpulver
Steg-för-steg instruktioner
Vi förvärmer ugnen, sätter in en plåt och gräddar i cirka 10 minuter.
Medan vi gräddar förbereder vi puddingen av mjölk, socker och puddingpulver. När degen är gräddad häller vi puddingen över den och sprider ut den över hela ytan. På det lägger vi all gräddfil och sprider ut den också. Sedan strör vi kanel eller kakao över kakan.
Vi låter det stå en stund så att allt stelnar lite och vi kan servera.
Ytterligare information om receptet Kaka med pudding och gräddfil
Kaka med pudding och gräddfil är en populär tjeckisk dessert som glädjer varje älskare av sötsaker. Denna läckra kaka kännetecknas av en mjuk deg, på vilken en krämig pudding är utbredd och ett lager slät gräddfil som ger rätten en härlig mjukhet. Varje tugga är en trevlig kombination av smaker och texturer, vilket gör kakan till ett utmärkt val till kaffe eller te. Den är idealisk inte bara för festliga bord, utan även för vanlig eftermiddagssnacks med familj och vänner.