Kryddig lever

Kryddig lever
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi skal skala löken och hacka den fint. Vi fräser den i olja tills den blir gyllenbrun.

Ingredienser du behöver

1/2 kopp ketchup
300 g fläsklever
olivolja
1 st lök
3 klyfta vitlök
efter smak oregano
malen söt paprika
malen kanel
kummin
salt
chilipulver

Steg-för-steg instruktioner

Levern sköljd och skuren efter behov läggs till löken. Vi strör över paprikapulver och häller på lite vatten. Vi strör över kummin och låter koka tills levern blivit mjuk.

Innan vi är klara tillsätter vi ketchup, chili, vitlök, oregano, kanel och saltar. Vi kokar en stund.

Levern kan serveras med vilken som helst tillbehör. Bäst med ris.

Ytterligare information om receptet Kryddig lever

Kryddig lever är en populär rätt som gläder älskare av kraftiga smaker. Denna rätt tillagas oftast av färsk lever som marineras i en kryddig blandning, ofta innehållande vitlök, paprika och andra aromatiska örter. Efter att ha stekts i pannan blir levern saftig och får en kryddig smak som vanligtvis stimulerar smaklökarna. Den serveras med tillbehör som potatismos eller bröd, vilket passar perfekt med dess rika smak.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Huvudrätt, Såser, Fläskkött
Tag: tjeckiska köket, Huvudrätt

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Kryddig lever.

Lägg till kommentar