Kokosskivor

Kokostärningar görs av en lätt tårtbotten som vi smetar med marmelad och grädde som doftar av rom och kokos. Denna fina söta grädde kompletterar...
Ingredienser du behöver
Sockerkaka
150 g florsocker
4 ägg
7 matskedar vetemjöl
12 g bakpulver
150 ml olja
7 matskedar mjölk
syrlig marmelad för att bre på sockerkakan
Vidare
fett för smörjning
vetemjöl för att strö
Kräm
400 ml mjölk
4 matskedar vetemjöl
250 g margarin (eller smör)
1 vaniljsocker
150 g florsocker
lite rom
3 matskedar kokos
Till topping
100 g riven kokos
lite kakao
säsongsfrukter (kan uteslutas)
mynta (kan uteslutas)
Steg-för-steg instruktioner
Vi smörjer plåten med olja och strör över grovt mjöl.
Socker och ägg vispas till ett skum. Därefter tillsätter vi mjöl blandat med bakpulver, olja och mjölk. Allt blandas väl och hälls på den förberedda plåten.
Vi sätter in i en förvärmd ugn och gräddar vid 160 °C i ungefär 20 minuter. Vänder, låter svalna och smörjer med ett tunt lager marmelad.
Vi gör krämen genom att koka en tjock blandning av mjölk och mjöl. Låt den svalna och vispa sedan med margarin eller smör. Tillsätt socker, rom och tillsist kokos.
På kakan med marmelad breder vi ut krämen och strör över kokos. Kokoset trycker vi lätt ner i krämen så att det inte ramlar av.
Efter att den har svalnat skär vi den i bitar och serverar på en tallrik som är strödd med kakao (bitarna doppar vi i kakao innan) och dekorerar med säsongsfrukt och ett myntablad, eventuellt en Raffaello-kula. Frukt och mynta är inte nödvändiga, men rätten ser bättre ut och smakar bättre så.
Ytterligare information om receptet Kokosskivor
Kokoskakor är en populär dessert som gläder kokosälskare. Denna söta bakelse görs av mjukt sockerkaksdegen, fylld med en rik kokosfyllning och ofta täckt med choklad. Dess läckra smak och mjuka struktur gör den perfekt för festliga tillfällen, men även för vardagar när man vill unna sig något sött. Kokoskakor är lätta att förbereda hemma och glädjer både barn och vuxna med sin unika kombination av smaker.