Käsekaka med äpplen och kaneldoft

Käsekaka med äpplen och kaneldoft
Förberedelsetid: 35 minuter
Tillagningstid: 35 minuter
Portioner: 1

Ojästa kesopajer med frukt är populära på grund av deras enkelhet och snabbhet i tillagningen. Vi kan använda olika typer av frukt, som till exempel äpplen som doftar…

Ingredienser du behöver

250 g keso
60 g smör
60 g socker
1 msk socker (till att strö över äpplena)
2 ägg
7 msk mannagryn
1 bakpulver
5 äpplen
1 nypa salt
kanel
fett till att smörja formen
rågmjöl till att strö över

Steg-för-steg instruktioner

Om vi inte har en silikonform för paj, smörjer vi den med fett och strör på lite grovt mjöl. Samtidigt ställer vi ugnen på 170 °C.

Vi skalar äpplena, tar bort kärnorna och skär dem i skivor.

Vi blandar keso, ägg och socker med smält smör, tillsätter sedan mannagryn som vi blandat med bakpulver och salt, och arbetar degen ordentligt.

Vi häller degen i den förberedda pajformen, lägger skivorna av skalade äpplen ovanpå, och strör över kanel och socker efter smak och äpplenas syra.

Vi sätter in i den förvärmda ugnen och gräddar vid 170 °C i cirka 35 minuter.

Ytterligare information om receptet Käsekaka med äpplen och kaneldoft

Kvargpaj med äpplen och kaneldoft är en läcker dessert som glädjer varje älskare av söta bakverk. Den mjuka kvargbasen kompletteras utmärkt med syrliga äpplen, som ger pajen fräschör och smak. Kanelen tillför en varm och mysig doft som väcker behagliga minnen av höstdagar. Denna paj är idealisk som dessert på familjefester eller som en söt avslutning efter en rejäl lunch. Baka den och njut av glädjen av hembakat!

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 5.0/5 (57 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Bakverk
Tag: álki, johtil, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, hálbi, čeahkka, álki, čoarbbealli, dessertat, dálvereseptat, eappelat, šaddobihtát, bubble

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Käsekaka med äpplen och kaneldoft.

Lägg till kommentar