Snabb äppelpaj

Äpplen skalas och skärs i små bitar eller rivas. Äggen vispas med socker, kakao och olja tills en skum bildas. Därefter tillsätter vi äpplena, malen kanel och...
Ingredienser du behöver
Deg
1 kopp strösocker
4 matskedar torkade tranbär
4 ägg
2 koppar vetemjöl
1 bakpulver
0,5 kopp olja
0,5 tesked malen kanel
4 koppar hackade äpplen
1,5 tesked kakao
Vidare
fett för smörjning
ströbröd för panering
Steg-för-steg instruktioner
Skala äpplena och skär dem i små bitar eller riv dem.
Vispa äggen med socker, kakao och olja tills det blir ett skum. Tillsätt sedan de skurna äpplena, malen kanel och tranbär. Tillsätt slutligen mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en plåt som vi tidigare har smort med fett och ströbröd, och grädda i en förvärmd ugn på 175-180 °C i max 25 minuter.
Låt kakan svalna lite, skär den i tärningar och servera.
Ytterligare information om receptet Snabb äppelpaj
Snabb äppelkaka är en läcker och lättlagad dessert, perfekt för alla tillfällen. Det behövs bara några grundläggande ingredienser, som äpplen, mjöl, socker och smör, som blandas och grillas i ugnen. Denna kaka är perfekt saftig, aromatisk och full av smak. Den är lämplig både för söndagseftermiddagar och som en snabb godsak för oväntade besök. Du kan servera den ensam, eller med en klick grädde eller glass. Prova den och du kommer inte att ångra dig!