Köttfärs med grönsaker som en eintopf

Köttfärs med grönsaker som en eintopf
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Portioner: 4

Löken skärs itu, skalas och hackas i små bitar. I en djup panna eller kastrull fräser vi löken i uppvärmd olja tills den mjuknar, och därefter tillsätter vi köttet och…

Ingredienser du behöver

350 g köttfärs
1 större lök
2 matskedar olivolja
2-3 vitlöksklyftor
2 stora potatisar
1 burk hackade tomater
400 ml (eller mer) kött- eller grönsaksbuljong
(kan använda pulver från Knorr)
1 mindre morot
1 persilja
ett celeristånd
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
10 cm purjolök
1/2 tesked torkad oregano
1/2 tesked timjan
1/2 tesked mejram
salt efter smak
grön lök eller persilja till pynt

Steg-för-steg instruktioner

Vi delar löken på mitten, skalar den och skär den i små tärningar. I en uppvärmd djup panna eller kastrull häller vi i olja och fräser löken tills den blir glansig. Sedan tillsätter vi köttet och rör om tills det börjar separeras.

Vi skär de rengjorda potatisarna i små tärningar och blandar dem med köttet och pressad vitlök. Vi blandar allt noggrant och häller i innehållet från burken med tomater. Vi tillsätter 250 ml buljong och låter det koka upp. Vi kokar tills potatisarna är lätt mjuka.

Först tvättar vi rotfrukterna och skär dem i små tärningar. Sedan lägger vi dem i pannan och kokar på låg värme tills de blir mjuka. Vid behov fyller vi på med buljong, men vi vill inte att soppan ska vara för rinnig, så vi tillsätter bara så mycket att grönsakerna är något täckta.

Innan vi avslutar kokningen tillsätter vi de rengjorda paprikorna skurna i tunna strimlor och skivor av purjolök, liksom örterna. Vi låter det koka kort och tar sedan bort det från värmen. Vi serverar det strödd med hackad grön lök.

Ytterligare information om receptet Köttfärs med grönsaker som en eintopf

Köttfärs med grönsaker som eintopf är en smaklig och mättande rätt som förenar flera ingredienser i en gryta. Detta traditionella recept använder köttfärs som steks gyllene och en kombination av färska grönsaker, såsom morötter, potatisar och lök. Ingredienserna kokas tillsammans, vilket gör att smakerna kan förbindas och skapa en läcker sås. Eintopf är idealisk för familjemiddagar, eftersom den är enkel att förbereda och näringsrik. Den serveras varm, ofta med färskt bröd eller bakverk vid sidan av.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 5.0/5 (26 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Köttfärs
Tag: Grönsaker, nötkött, köttfärs, steike, beaivemális, álki, johtil, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, suola, hálbi, čeahkka, álki, álggaheddjiide, njuoskkadeapmi

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Köttfärs med grönsaker som en eintopf.

Lägg till kommentar