Čevapčiči

Ćevapčići, små köttbullar som kommer från det balkanska köket, är väldigt enkla att tillaga. Du behöver bara malet kött, de andra ingredienserna hittar du troligen i ditt kök.
Ingredienser du behöver
500 g köttfärs
1 tesked söt paprika
1-2 vitlöksklyftor
1 större lök
mald svartpeppar
1 nypa salt
het paprika
oregano
olja
Steg-för-steg instruktioner
Vi skalar löken, finhackar den och förenar den med köttet.
Vi tillsätter de andra ingredienserna i blandningen och rör om noggrant.
Blandningen rörs om ordentligt, formas till en tegelsten och får svalna i kylskåp i ungefär en timme.
Efter att den har svalnat skär vi den fasta blandningen i skivor som är 2-3 cm tjocka, som vi formar till rullar.
Vi steker i en panna med lite olja eller grillar och vänder regelbundet.
Servera med lök, senap och potatis eller med bröd.
Ytterligare information om receptet Čevapčiči
Čevabčiči är traditionella balkanska köttbullar som vanligtvis är gjorda av malet nötkött eller lammkött, kryddade med vitlök, paprikapulver och andra örter. Dessa smakfulla köttbitar grillas eller steks i panna och serveras med pitabröd, lök och yoghurtsås. Čevabčiči är populära inte bara i de forna jugoslaviska länderna, utan över hela världen, tack vare sin distinkta smak och enkla tillagning. De är perfekta för sommargrillningar och familjefester.