Köttfärsfyllda piroger

Vi tar smördeg, kavlar ut den och skär den i fyrkanter som penslas med uppvispat ägg.
Ingredienser du behöver
oregano
2 msk svarta oliver
2 st ägg
vitpeppar
timjan
persilja
2 msk grovt mjöl
salt
olivolja
1 st lök
300 g nötfärs av fläsk
250 g smördeg
4 klyftor vitlök
basilika
för pensling ägg
Steg-för-steg instruktioner
Vi skall skala löken och hacka den fint. Den skalade vitlöken pressar vi och vi hakar upp oliverna. I en panna fräser vi löken, sedan tillsätter vi vitlöken och efter en stund även köttfärsen. Vi kryddar med örter, saltar och tillsätter oliverna.
När blandningen har svalnat rör vi ner ägget. Med blandningen fyller vi de förberedda fyrkanterna och formar dem till piroger. Dessa penslar vi sedan med ägg och lägger på en plåt med bakpapper.
Vi gräddar i en förvärmd ugn på 250°C. Sedan sänker vi temperaturen till 200°C och gräddar tills de är gyllenbruna.
Pirogerna är utmärkta som förrätt.
Ytterligare information om receptet Köttfärsfyllda piroger
Köttfärspiroger är en populär rätt som gläder inte bara köttälskare. Det är små bakverk fyllda med köttfärs, grönsaker eller andra ingredienser som grillas gyllenbruna. Denna läckra snack är en perfekt komplettering till fester, familjesammankomster eller som en lätt middag. Att förbereda köttfärspiroger kan vara kreativt, eftersom fyllningen kan varieras, vare sig det handlar om nötkött, kyckling eller fläskkött. I de flesta familjer har de blivit en älskad tradition som gläder varje gäst.