Kryddiga kycklingvingar

Kryddiga kycklingvingar
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Kycklingvingarna tvättas noggrant och torkas. Därefter blandar vi mjölet med både typer av paprika i en skål och panerar vingarna i denna blandning från alla sidor, medan vi placerar dem nära varandra...

Ingredienser du behöver

1 kg kycklingvingar
3 dl öl
1 lök
några vitlöksklyftor - oskalade
50 g smör
1 matsked vetemjöl
3 teskedar salt
2 teskedar söt paprikapulver
1 tesked stark paprikapulver

Steg-för-steg instruktioner

Kycklingvingarna tvättas och torkas.

I en skål blandar vi mjölet med båda sorters paprika, sedan vänder vi vingarna i denna blandning från alla håll och placerar dem tätt intill varandra på en ugnsplåt. Mellan vingarna lägger vi skivad lök i klyftor och vitlöksklyftor och lägger på skivor av smör.

Vi sätter ugnsformen i den förvärmda ugnen och när smöret smälter häller vi öl över vingarna. Vi hade Pardál-öl här, som jag köpte till min man eftersom det sägs vara populärt bland ölfantaster. Tyvärr tilltalade det honom inte, så det hamnade i ugnsformen.

Vi bakar tills de får en gyllene färg och häller ibland över fettet.

Ytterligare information om receptet Kryddiga kycklingvingar

Kryddiga kycklingvingar är en populär rätt som gladar varje matälskare. Förberedelsen av vingarna är enkel - de marineras i en kryddig sås av chili, vitlök och honung, vilket ger dem en unik smak. Sedan grillas de till gyllene i ugnen eller på grillen, tills de är krispiga och saftiga. Denna delikatess är perfekt för fester, för att titta på sportevenemang eller som ett snabbt snacks. Servera dem med en yoghurtdipp eller blåmögelost för den perfekta smakkombinationen.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 5.0/5 (64 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Kött av fjäderfä
Tag: Kyckling, fjäderfäkött, beaivemális, álki, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, čeahkka, álki, álggaheddjiide, čoarbbealli

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Kryddiga kycklingvingar.

Lägg till kommentar