Kycklingnuggets av malet kött

Kycklingnuggets är en av de populära snabbmatsrätterna. Men du behöver inte gå till snabbmatsrestaurangen, eftersom du enkelt och snabbt kan göra dem hemma. Det räcker med att krydda det malda kycklingköttet med kryddor och…
Ingredienser du behöver
500 g malet kycklingkött
1 tesked dijonsenap
1 tesked torkad lök
2 teskedar torkad vitlök
salt
malen peppar
Till panering
40 g vetemjöl
1 tesked bakpulver
salt
1 tesked rökt paprika
1 tesked vitlök
2 ägg
Steg-för-steg instruktioner
I en skål blandar vi kött, senap, lök, vitlök och salt. Från den här blandningen formar vi nuggetar som vi lägger på bakplåtspapper och sätter in i frysen i några minuter för att kyla ner.
I en annan skål blandar vi mjöl, paprika, vitlök, salt och bakpulver.
Vi tar ut de frysta nuggetarna från frysen, doppar dem i uppvispat ägg och panerar dem i den kryddade mjölet. Därefter steker vi dem gyllenbruna i en panna eller fritös vid 220 °C i cirka 14-18 minuter.
Ytterligare information om receptet Kycklingnuggets av malet kött
Kycklingnuggets av malet kött är en populär delikatess som glädjer både barn och vuxna. Dessa krispiga bitar tillagas av fint malet kycklingkött som kryddas med örter och kryddor. Efter att ha panerats i brödsmulor friteras de gyllenbruna, vilket ger dem en läcker krispig textur. Perfekta som ett snabbt snack eller huvudrätt, serverade med favoritsåser som ketchup eller majonnäs. Kycklingnuggets är snabba att laga och garanterar en fantastisk smak för alla tillfällen.