Kycklingkött med paprika

Vi tar kycklingkött, rengör, tvättar och skär i bitar. Vi skalar korvarna, som vi skär i tärningar. Vi skalar löken och hackar den fint. Vi tar bort innanmätet från paprikan och skär den i strimlor.
Ingredienser du behöver
1 st lök
2 st paprika
350 g kycklingkött (lårfiléer)
1 st gräddfil
500 ml mjölk
5 st korv, mild
3 tsk mald söt paprika
500 ml vatten
3 msk potatismjöl
2 tsk vegeta, podravka
1 tsk currypulver
efter smak salt
efter behov olja
Steg-för-steg instruktioner
I en panna fräser vi löken och bryner kycklingköttet. Sedan tillsätter vi korven och kryddar. Vi steker det en stund och häller sedan på vatten. Vi låter det sjuda en stund och tillsätter paprikan, som vi sjuder tills den är mjuk. Vi häller i mjölk, täcker över, kokar upp och redder med majsstärkelse blandad i lite vatten. Vi kokar tills det tjocknar. Till sist häller vi i grädden, rör om och salta efter smak. Blandningen kokar vi inte längre.
Kycklingkött med paprika serveras bäst med pasta eller dampade brödknyten.
Ytterligare information om receptet Kycklingkött med paprika
Kycklingkött med paprika är en populär rätt som kännetecknas av en smakfull kombination av mört kycklingkött och söt paprika. Detta recept är enkelt att förbereda och passar utmärkt både till vardags och festliga bord. Köttet marineras vanligtvis med örter och kryddor, och grillas sedan tillsammans med paprikan, vilket resulterar i en aromatisk och välsmakande blandning. Det serveras med ris eller potatis och är en populär maträtt i många kök. Tack vare sin färg och smak glädjer den inte bara smaklökarna utan också ögat.