Kycklingkött från soppa med färska grönsaker i wok.

Vet du inte vad du ska göra med överblivet kycklingkött? Du kan använda det till en enkel och näringsrik rätt. Bara stek det tillsammans med olika grönsaker i en wokpanna.
Ingredienser du behöver
400 g kokt kött från soppa
100 g bacon
150 g lök (1 stor)
2 vitlöksklyftor
1 selleristängel
1/2 stor gul paprika
1/2 stor röd paprika
200 ml buljong (eller vatten)
1 tesked vetemjöl
2 matskedar soja
1 skiva smör (1 cm)
malen svartpeppar (efter behov)
salt (efter behov)
blad av kruspersilja
selleri blad
Steg-för-steg instruktioner
Kokt kycklingkött från benen skärs i mindre bitar. Engelsk bacon skärs i små tärningar.
Grönsakerna tvättas och skalas. Löken skärs i ringar, vitlök i skivor, paprikorna i breda strimlor och sellerin hackas fint.
I en djup panna smälter vi smöret. Sedan tillsätter vi köttet, steker snabbt och lägger det på en tallrik.
I pannan med köttet lägger vi bacon. När den börjar släppa fett och få en rosa färg tillsätter vi lök och vitlök och låter dem bli glansiga.
Därefter tillsätter vi paprikorna, sellerin och sojasås och låter allt steka i fem minuter.
Sedan rör vi ner det stekta köttet, mjölet upplöst i buljong eller vatten och kokar i 10 minuter under omrörning.
Till sist blandar vi i hackade örter och salta och peppra efter smak.
Det passar bra att servera med kokt potatis.
Ytterligare information om receptet Kycklingkött från soppa med färska grönsaker i wok.
Kycklingkött från soppan på färska grönsaker i woken är ett utmärkt val för hälsomedvetna matälskare. Denna rätt kombinerar saftiga kycklingbitar med ett färgstarkt utbud av färska grönsaker, som morötter, broccoli och paprikor. Tillagningen i woken säkerställer en snabb och jämn tillagning, vilket bevarar värdefulla näringsämnen och smakerna hos ingredienserna. Kryddad med soja, ingefära och vitlök är rätten välbalanserad och läcker. Idealisk som en lätt lunch eller middag som mättar och gläder dina smaklökar.