Grillad anka i kål

Grillad anka i kål
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 1

Vi saltar ankan och steker den i ugnen tills den får en gyllene färg, medan vi häller på stekskyn. Vi fräser löken i fläskfett, tillsätter sedan den hackade kålen, lagerbladet och kummin och låter allt sjuda.

Ingredienser du behöver

anka
huvudkål
1 lök
1 grön paprika
vetemjöl
fläskfett
kummin
socker
1 lagerblad
vinäger

Steg-för-steg instruktioner

Den saltade anden rostar vi i ugnen tills den har en gyllene färg och vi häller ibland över saften.

Vi steker löken kraftigt i fettet, tillsätter den strimlade vitkålen, lagerblad och spiskummin, allt låter vi sjuda, smakar av med vinäger och socker, sedan rör vi i paprikan skuren i tunna strimlor, strör över mjölet och blandar väl.

Vi skär anden i bitar, lägger tillbaka den i form, tillsätter vitkålen och låter den sjuda tillsammans i ugnen. Serveras med knödel eller kokt potatis.

Ytterligare information om receptet Grillad anka i kål

Ugnsrostad anka i kål är en traditionell tjeckisk rätt som gläder varje älskare av kraftiga smaker. Den krispiga ankorna är långsamt rostade, vilket säkerställer saftigheten i köttet och den perfekta smaken. Den serveras på en säng av surkål, som kompletterar köttet perfekt och ger rätten en trevlig syrlighet. Denna rätt är särskilt populär vid högtidliga tillfällen och fester, när familjer njuter av dess rikedom och äkthet. Tillsammans med dumplings eller potatis utgör det en perfekt kombination som lämnar ett intryck på alla.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.1/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Kött av fjäderfä
Tag: fjäderfäkött, steike, beaivemális, čeahkka, čoarbbealli, kálla, gáibideaddji, gáibideaddji, njuoskkadeapmi, søt ja surgat, čivgabiergu

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Grillad anka i kål.

Lägg till kommentar