Kycklingtortilla

Vi börjar med att förbereda såsen, där vi krossar vitlöken, blandar den med majonnäs, senap och ketchup. Vi saltar, pepprar och efter att ha blandat sätter vi in den i kylskåpet för att låta den stå.
Ingredienser du behöver
250 g kycklingbröst
4 st tortilla
1 st stort tomat
8 blad sallad
1/2 st salladsgurka
4 blad röd cicoria
till panering 1 st ägg
ströbröd
vetemjöl
sås 2 msk ketchup
1/2 tsk stark senap
4 msk majonnäs
2 klyftor vitlök
efter smak salt
krossad svartpeppar
efter behov olja
Steg-för-steg instruktioner
Rödbetorna rengörs, klipps i bitar och lämnas i ett vattenbad tills de ska användas. Tomaterna och gurkorna skärs i skivor. Vårlöken hackas fint. Salladsbladen sköljs.
Det rengjorda, torra kycklingköttet skärs i strimlor, salta dem och panera i mjöl, ägg och brödsmulor, som schnitzlar. Därefter steker vi dem och lägger dem åt sidan. Håller dem varma.
Tortillas fuktas med vatten och värms upp i ugnen. När vi tar dem ur ugnen, breder vi ett tunt lager ketchup på dem, lägger på ett lager sallad, sedan ett lager sås som vi strör vårlök över och fyller med stekta kycklingstrimlor. Som sista lägger vi gurka, tomat och rödbetor.
Den förberedda tortillan vikts från botten, rullas från ena sidan och kan serveras omedelbart.
Ytterligare information om receptet Kycklingtortilla
Kyllingtortilla är en populär maträtt som förena smaker och texturer till en läcker rätt. Huvudingrediensen är saftigt kycklingkött, färska grönsaker och tortillawraps som kompletterar varandra. Den serveras ofta med olika såser, som guacamole, salsa eller gräddfil, som ger rätten en extra dimension. Denna maträtt är idealisk för en snabb lunch eller middag, och den är populär både bland vuxna och barn. Med enkel tillagning och möjligheter till variationer är kyllingtortilla ett utmärkt val för varje tillfälle.