Kylling på paprika

Prova paprika kyckling som vi gör hemma.
Ingredienser du behöver
1 kg kyckling
1 st lök
1 msk söt paprika
1 msk stark paprika
2 msk grädde
4 msk olja
2 msk vetemjöl
1 dl vatten
Steg-för-steg instruktioner
Kycklingen rengörs, tvättas och kokas mjukt. Saltas efter smak. Den mjuka kycklingen tas ut och styckas. Buljongen silas och ställs åt sidan.
Löken rengörs och hackas fint. I en kastrull värms olja och löken steks gyllene. Tillsätt söt och stark paprikapulver, fräs lätt och häll i den färdiga buljongen som får koka en stund. Blanda vatten med vetemjöl och tillsätt det i såsen. Slutligen läggs köttbitarna i, låt koka och red med grädde.
Kyckling i paprikasås serveras med snabbknödel.
Ytterligare information om receptet Kylling på paprika
Kyckling i paprikasås är en traditionell tjeckisk maträtt som har vunnit hjärtat hos många gourmeter. Huvudingrediensen är kycklingkött, paprika, lök och grädde. Denna rätt kännetecknas av sin milda smak och rika, krämiga sås som passar utmärkt till pasta, ris eller dumplings. Att tillaga kyckling i paprikasås är enkelt, men resultatet är mycket tillfredsställande. På grund av sin läckra smak och enkelhet är den populär både i hushåll och på restauranger i hela Tjeckien.