Kylling på paprika

Kylling på paprika
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Prova paprika kyckling som vi gör hemma.

Ingredienser du behöver

1 kg kyckling
1 st lök
1 msk söt paprika
1 msk stark paprika
2 msk grädde
4 msk olja
2 msk vetemjöl
1 dl vatten

Steg-för-steg instruktioner

Kycklingen rengörs, tvättas och kokas mjukt. Saltas efter smak. Den mjuka kycklingen tas ut och styckas. Buljongen silas och ställs åt sidan.

Löken rengörs och hackas fint. I en kastrull värms olja och löken steks gyllene. Tillsätt söt och stark paprikapulver, fräs lätt och häll i den färdiga buljongen som får koka en stund. Blanda vatten med vetemjöl och tillsätt det i såsen. Slutligen läggs köttbitarna i, låt koka och red med grädde.

Kyckling i paprikasås serveras med snabbknödel.

Ytterligare information om receptet Kylling på paprika

Kyckling i paprikasås är en traditionell tjeckisk maträtt som har vunnit hjärtat hos många gourmeter. Huvudingrediensen är kycklingkött, paprika, lök och grädde. Denna rätt kännetecknas av sin milda smak och rika, krämiga sås som passar utmärkt till pasta, ris eller dumplings. Att tillaga kyckling i paprikasås är enkelt, men resultatet är mycket tillfredsställande. På grund av sin läckra smak och enkelhet är den populär både i hushåll och på restauranger i hela Tjeckien.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.3/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Kött av fjäderfä
Tag: tjeckiska köket, Sås

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Kylling på paprika.

Lägg till kommentar