Grillad marinerad kalkonlår

Grillad marinerad kalkonlår
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 100 minuter
Portioner: 2

Låren kryddar vi med salt och peppar. I en skål blandar vi oljan med senap, chili och soja. Med denna blandning penslar vi låren och låter dem marineras i en timme. Lök skär vi i...

Ingredienser du behöver

2 kalkonunderlår
2 lökar
2 skivor smör
1 kvist rosmarin
2 skivor välsköljd citron
För marinaden
2 matskedar olja
1 matsked dijonsenap
1 matsked grovkornig senap
1 matsked söt chilisaus
1 matsked bra sojasås
1 tesked paprikapulver
salt
malen svartpeppar

Steg-för-steg instruktioner

Vi saltar och peppar låren. Sedan blandar vi oljan med senap, chili och soja. Vi smörjer låren med denna blandning och låter dem vila i en timme.

Vi skär löken i tunna remsor och lägger dem i en ugnsform tillsammans med rosmarin och citron. På löken lägger vi låren och på varje lår lägger vi en bit smör.

Vi tillsätter vatten och täcker över. Vi bakar på 180 °C i cirka 1,5 till 2 timmar tills det blir mjukt. Under gräddningen häller vi ibland över saft. Om det behövs, tillsätter vi vatten.

Innan gräddningen är klar tar vi av locket från ugnsformen, höjer temperaturen i ugnen och bakar vidare tills det får en önskad färg.

Vi serverar med potatis eller ris.

Ytterligare information om receptet Grillad marinerad kalkonlår

Ugnsbakade marinerade kalkonlår är en läcker rätt som gläder alla köttälskare. Marineringen, vanligtvis med örter, vitlök och citrusfrukter, ger denna rätt en exceptionell smak och saftighet. Vid tillagningen får skinnet en gyllene färg och grönsakerna som serveras som tillbehör tillför fräschör. Denna rätt är perfekt för festliga middagar eller familjefester, där den förtrollar med både sitt utseende och sin smak. I kombination med potatismos eller sallad blir den en perfekt gastronomisk upplevelse.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.8/5 (48 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Kött av fjäderfä
Tag: fjäderfäkött, beaivemális, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, čeahkka, álki, álggaheddjiide, čoarbbealli, urttat, marineren, kalkunbiergu

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Grillad marinerad kalkonlår.

Lägg till kommentar