Kycklingbröst med oliver och tomater

Lunch för 2 personer.
Ingredienser du behöver
1 burk oliver
1 st lök
malen svartpeppar
1 st paprika röd eller gul
2 skivor kycklingbröst
2 st tomat
1 tesked salt
1 tesked stekkrydda, kycklingkrydda eller annat, efter smak
1 kopp ris (Basmati)
Steg-för-steg instruktioner
Kycklingbröst sköljs under rinnande vatten och bankas sedan lätt ut.
Den skalade löken, oliverna och tomaterna skärs i skivor, paprikan i strimlor. Vi sätter också på ris (rekommenderar Basmati) att koka. Under tiden riset kokar kan vi förbereda vår maträtt.
I en stekpanna värmer vi olja och hastigt steker våra kycklingbröst på båda sidor. Köttet tas ur pannan, vi lägger i löken och lägger köttet tillbaka ovanpå. Så här fortsätter vi tills löken blir mjuk och genomskinlig. Sedan tillsätter vi även oliverna och den skurna paprikan med tomaten. Stek en stund och krydda med vårt valda kryddor, peppra och salta. Häll på lite vatten och låt det koka en stund.
Kycklingbröstet serveras genast med den redan kokta riset och dekoreras med grönsaker.
Ytterligare information om receptet Kycklingbröst med oliver och tomater
Kycklingbröst med oliver och tomater är en läcker rätt som förenar saftigt kycklingkött med de rika smakerna av oliver och färska tomater. Detta recept är enkelt att förbereda och perfekt för en familjemiddag eller när man bjuder in vänner. Kycklingen steks först till gyllene färg, därefter tillsätts oliver och tomater, vilket ger rätten friskhet och arom. Den serveras med ris eller färskt bröd, vilket ytterligare framhäver smaken av denna delikatess. På detta sätt kan du njuta av en hälsosam och god rätt full av vitaminer och mineraler.