Äggulsglasyr

Äggulsglasyr
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Glasyr till julgodis.

Ingredienser du behöver

100 g florsocker
2 st äggulor
- rom

Steg-för-steg instruktioner

Sikta florsockret. Vispa äggulorna med rom och just detta socker tills glasyr blir vackert glansig och slät.

Om glasyr är för rinnig, tjockna den med lite mer socker.

Ytterligare information om receptet Äggulsglasyr

Äggulsglasyr är en populär desserttillägg som ofta används på söta bakverk och efterrätter. Dess bas består av äggulor, socker och vanligtvis citronjuice, som tillsammans vispas till en fin, slät konsistens. Denna glasyr har en angenämt söt smak och innehåller en rik gyllene färg som ger rätterna en tilltalande look. Äggulsglasyr används oftast på tårtor, pepparkakor eller som dekoration på traditionella bakverk. Dess förberedelse är snabb och enkel, vilket gör den till ett populärt val bland hemmabagare.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Smaker, Konfektyr, Desserter, Glasyr, Julrätt
Tag:

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Äggulsglasyr.

Lägg till kommentar