Marockorna

Marockorna
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

I en kastrull med mjölk vispar vi ihop mjölet, sockret och smöret. Vi värmer upp det gradvis till kokpunkten. Under konstant omrörning kokar vi i cirka 5 minuter tills det tjocknar.

Ingredienser du behöver

30 g vetemjöl
250 ml mjölk
100 g hackade valnötter
80 g florsocker
20 g smör
100 g hackade mandlar
100 g rosiner
1 nypa salt
100 g konfiterad apelsin- eller citronskal. Eller så kan vi blanda fritt.

Steg-för-steg instruktioner

Förvärm ugnen till 180°C.

Ta bort grytan från spisen och blanda de återstående ingredienserna i blandningen. Rör om ordentligt i degen och låt den svalna. Förbered en smord plåt, på vilken vi gör små högar med en sked.

Sätt in i ugnen och baka i ca 20 minuter.

Gör en chokladglasyr av smör, choklad och mjölk som smälts i ett vattenbad.

När marockanerna tas ut ur ugnen, låt dem svalna lite och doppa dem sedan i chokladglasyr.

Lägg dem åt sidan så att de inte fastnar på ytan.

Ytterligare information om receptet Marockorna

Marockaner är populära bakverk som kommer från det tjeckiska köket. Dessa läckra kakor kännetecknas av en spröda deg som är fylld med en blandning av nötter, torkad frukt och choklad. De serveras ofta som en söt dessert eller en godsak till kaffet. Tack vare sin rika smak och krispiga textur har de blivit en självklar del av många julbord. Marockaner är också populära för sin enkla tillagning och möjlighet till variabel smaksättning enligt personliga preferenser.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Konfektyr, För barn, Julrätt
Tag: tjeckiska köket, godis, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Marockorna.

Lägg till kommentar