Langos med gräddfil

Langos med gräddfil
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

I en skål med ljummet mjölk smular vi ner jästen, som vi låter arbeta en stund. Därefter tillsätter vi mjölet, lägger i ägget och gräddfilen. Allt blandas väl.

Ingredienser du behöver

1 kg vetemjöl
1 st hela ägg
1 bit jäst
1 burk gräddfil
0,5 l mjölk

Steg-för-steg instruktioner

Degen får stå i kylskåpet. När vi tar ut det formar vi plattor som vi lägger i en panna med het olja eller i en friterare. Vi steker dem gyllene.

Langos serveras med vitlök, ketchup och riven ost. Men varje person får välja efter smak, barn älskar dem bara med ketchup.

Degen håller sig i kylskåpet i flera dagar.

Ytterligare information om receptet Langos med gräddfil

Lángos med gräddfil är en populär tjeckisk rätt som har vunnit många gourmanders hjärtan. Detta jästa friterade bröd serveras vanligtvis med ett rikhaltigt lager gräddfil, som ger det en krämig smak och mjukhet. De kompletteras ofta med vitlök, ost eller örter, vilket gör dem till en utmärkt delikatess vid kulturella och gastronomiska evenemang. Lángos är idealiska som mellanmål eller lätt middag, oavsett om det är på pilgrimsmässor, festivaler eller hemma. Deras krispiga textur och läckra smak garanterar tillfredsställelse för varje gourmet.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Smaker, Huvudrätt, För barn, Vegetarisk
Tag: Slovakiska köket, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Langos med gräddfil.

Lägg till kommentar