Chokladglasyr (kräm)

Chokladglasyr (kräm)
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 2 minuter
Portioner: 1

Att förbereda chokladglasyr eller chokladkräm har aldrig varit enklare. Med detta recept kan du göra dem till perfektion. Den har en rik…

Ingredienser du behöver

1 vispgrädde (min 31%)
1 matlagningschoklad

Steg-för-steg instruktioner

I en kastrull värmer vi grädden, men vi får inte koka den, och sedan tillsätter vi den hackade chokladen. Vi rör om ordentligt så att allt blandas väl.

Chokladen är mycket flytande, så vi låter den svalna. När den är kallare blir den fastare.

Om vi vill använda den som glasyr applicerar vi den efter att den har svalnat.

Efter att den har svalnat vispar vi blandningen med en handvisp i ungefär 5 minuter. Sedan låter vi den svalna ytterligare några timmar, helst över natten. Därefter breder vi krämen på bottnen eller använder en sprits för dekoration.

Ytterligare information om receptet Chokladglasyr (kräm)

Chokladfrosting, även känt som chokladkräm, är ett populärt tillskott till många desserter. Dess läckra smak berikar tårtor, muffins och cupcakes. Frostingen kan göras av mjölkchoklad, mörk choklad eller vit choklad och innehåller ofta smör eller grädde för att uppnå en slät konsistens. Chokladfrosting är lätt att applicera och stelnar när den svalnar, vilket ger desserterna ett vackert utseende och en rik smak. Det är ett idealt val för festliga tillfällen, som födelsedagar eller bröllop.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.9/5 (59 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Bakverk
Tag: pålägg, málesteapmi, álki, johtil, friddjabeaivi / sotnabeaivi, čeahkka, álki, dessertat, njálggis, mánáidfeasta, feasttat ja ávvudeamit, šaddanbeaivi, kremat, deavdimat, heajat, 15 minuhta siste

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Chokladglasyr (kräm).

Lägg till kommentar