Gräddbakelse

Fantastisk gräddig bakverk.
Ingredienser du behöver
2 matskedar kakao
2 st kuben gräddfil
1 paket kex - Koka
2 st vispgrädde
3 paket socker - vanilj
ca 28 st sockerkakor
1 mugg kokt kaffe
jordgubb
Steg-för-steg instruktioner
På en silikonmatta smular vi Koka-kexen med en kavel. Eller så använder vi en mixer och mixar kexen.
I en skål häller vi i vaniljsocker och tillsätter gräddfil. Vi rör om blandningen. Nu gör vi kaffe.
Den första behållaren med vispgrädde vispar vi noggrant och vänder försiktigt ner i blandningen i skålen. (blandning: vaniljsocker + gräddfil). Det blir en läcker kräm.
Vi vispar den andra behållaren med grädde och lägger den åt sidan.
Vi tar en mindre ugnsform eller kakform och lägger ett lager av kex på botten. Vi häller lätt över lite gott kaffe och lägger på den färdiga krämen. De mixade Koka-kexen lägger vi på krämen. Återigen, kex + kaffe + kräm + Koka-kex och det är slutet på lagerbygget.
Den andra, vispade grädden breder vi på ytan av desserten och dekorerar med kakao och en jordgubbe.
Vi ställer in den i kylskåpet i några timmar och kan sedan servera.
Ytterligare information om receptet Gräddbakelse
Gräddbakelse är en läcker dessert som kombinerar den fina smaken av grädde med sötman från sockerkaksbotten. Denna bakelse är populär för sin enkelhet och snabba tillagning. Huvudingredienserna är grädde av hög kvalitet, som ofta kompletteras med aromatiska vanilj- eller fruktaromer. Sockerkaksgrunden ger bakelsen lätthet, medan gräddlagret säkerställer dess krämiga textur. Hela bakelsen kan dekoreras med färsk frukt, chokladspån eller andra delikatesser efter smak. Perfekt som en söt avslutning på lunch eller middag.