Mosad potatis med grädde och purjolök

Kokt potatisarna som är rengjorda och tvättade i sitt skal tills de är mjuka och skalar dem sedan. Skala löken och vitlöken och hacka dem fint.
Ingredienser du behöver
1 kg nya potatisar
1 st liten lök
1 st grön del av purjolök
200 ml grädde
2 klyftor vitlök
efter behov 80 g smör
salt
Steg-för-steg instruktioner
Den gröna delen av purjolök skärs i tunna skivor.
I en kastrull smälter vi smöret och fräser löken tills den blir rosa. Tillsätt purjolöken, vitlöken, potatisen och salt. Häll på grädden, låt det värmas upp och mosa.
Mosa potatisarna är utmärkta som tillbehör till vilket kött som helst, men passar bäst till fågel.
Ytterligare information om receptet Mosad potatis med grädde och purjolök
Stötpotatis med grädde och purjolök är en traditionell tjeckisk rätt som gläder varje älskare av bekväm och mättande matlagning. Denna delikata blandning av potatis är fint mosad och berikad med krämig grädde som ger den en utsökt smak och mjukhet. Tillsatt purjolök ger en trevlig löksmak och krispighet som perfekt kontrasterar mot potatisens släthet. Denna rätt serveras ofta som tillbehör till kött, men är också utmärkt som en huvudrätt, perfekt för kalla kvällar.