Mosad potatis med grädde och purjolök

Mosad potatis med grädde och purjolök
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Kokt potatisarna som är rengjorda och tvättade i sitt skal tills de är mjuka och skalar dem sedan. Skala löken och vitlöken och hacka dem fint.

Ingredienser du behöver

1 kg nya potatisar
1 st liten lök
1 st grön del av purjolök
200 ml grädde
2 klyftor vitlök
efter behov 80 g smör
salt

Steg-för-steg instruktioner

Den gröna delen av purjolök skärs i tunna skivor.

I en kastrull smälter vi smöret och fräser löken tills den blir rosa. Tillsätt purjolöken, vitlöken, potatisen och salt. Häll på grädden, låt det värmas upp och mosa.

Mosa potatisarna är utmärkta som tillbehör till vilket kött som helst, men passar bäst till fågel.

Ytterligare information om receptet Mosad potatis med grädde och purjolök

Stötpotatis med grädde och purjolök är en traditionell tjeckisk rätt som gläder varje älskare av bekväm och mättande matlagning. Denna delikata blandning av potatis är fint mosad och berikad med krämig grädde som ger den en utsökt smak och mjukhet. Tillsatt purjolök ger en trevlig löksmak och krispighet som perfekt kontrasterar mot potatisens släthet. Denna rätt serveras ofta som tillbehör till kött, men är också utmärkt som en huvudrätt, perfekt för kalla kvällar.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.4/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Smaker, Sidrätter, Vegetarisk
Tag: tjeckiska köket, sidorätt, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Mosad potatis med grädde och purjolök.

Lägg till kommentar