Pepparkaka på plåt

Pepparkaka på plåt
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Det kan inte bli enklare..

Ingredienser du behöver

1 st ägg
1 st pepparkakspulver
1 kopp mjölk
1/2 kopp olja
2 koppar vetemjöl
8 msk kakao
1 st vaniljsocker
1 kopp strösocker

Steg-för-steg instruktioner

I en större skål blandar vi mjölet med sockret, pepparkakskryddan, vaniljsockret och kakao. Tillsätt mjölken, oljan och det vispade ägget. Blanda allt ordentligt.

Förvärm ugnen till 180°C. Häll den blandade smeten i en djup plåt som är mjölad.

Sätt in i ugnen och grädda i cirka en halvtimme.

Pepparkakan kan serveras genast, skuren.

Ytterligare information om receptet Pepparkaka på plåt

Peparkaka på plåt är en populär traditionell dessert som gläder inte bara smaklökarna utan också ögat. Denna söta kaka kännetecknas av en mild, kryddig smak som ges av en kombination av olika kryddor som kanel, nejlika och ingefära. Förberedelsen är snabb och enkel, vilket gör den till ett utmärkt val för familjefester eller söndagseftermiddagar. Peparkaka kan serveras ensam eller med glasyr, och berikas ofta med nötter eller torkad frukt. Det är ett utmärkt sätt att njuta av en bit tradition och välbehag i varje tugga.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.4/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Smaker, Bakverk, För barn, Julrätt
Tag: tjeckiska köket, Efterrätt

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Pepparkaka på plåt.

Lägg till kommentar