Påsklamm utan gluten, mjölk och ägg

Påsklamm utan gluten, mjölk och ägg
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Portioner: 1

Om du letar efter ett recept på glutenfri påsklamm för 1 till 2 personer, prova att göra en mindre sats deg i en liten form enligt detta…

Ingredienser du behöver

50 g Jizerky (glutefri mjöl)
50 g Mark and Spencer
1 matsked stärkelse (Solamyl)
1 tesked bakpulver
2 matskedar socker
saft från 1/2 citron
citronzest från 1/2 citron
100 ml vatten
1,5 matskedar olja för att smörja formen

Steg-för-steg instruktioner

Smörj en liten lammform med olja, strö över glutenfri mjöl och fyll med smeten. Förvärm ugnen till 160 °C.

Blanda först alla torra ingredienser i en skål, tillsätt sedan vätskeingredienserna och blanda allt noggrant tills det blir slätt.

Häll blandningen i formen, sätt in den i den förvärmda ugnen och grädda vid 160 °C tills den får en rosa färg. Låt den gräddade lammet svalna en stund i formen, och vänd sedan försiktigt ut den.

Gör ögon av två nejlikor och knyt en rosett runt halsen.

Ytterligare information om receptet Påsklamm utan gluten, mjölk och ägg

Påskelammet utan gluten, mjölk och ägg är en läcker dessert som tilltalar alla som undviker dessa ingredienser. Denna traditionella helgmat är tillagad av alternativa ingredienser, som mandel- eller kokosmjöl och växtbaserade mjölk. Dess tillagning är enkel och snabb, men den behåller ändå alla typiska egenskaper hos påskelammet. Den kan vara vackert dekorerad och glädja inte bara de som älskar sötsaker, utan även de som äter hälsosamt. Njut av smaken av påsken utan oro för allergier och intoleranser!

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (28 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Huvudrätt
Tag: Påsk, álki, johtil, friddjabeaivi / sotnabeaivi, čeahkka, álki, glutenkeahtes, čoarbbealli, dessertat, dietnasa rávvagiid, vegan

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Påsklamm utan gluten, mjölk och ägg.

Lägg till kommentar