Holländsk schnitzel

Recept på nederländsk schnitzel eller holländare är en av de förbjudna njutningarna. Det krävs nämligen mycket fett och olja, som måste spruta ut ifrån den. Receptet på nederländsk schnitzel är egentligen köttfärs med ost, som är panerad i tre lager. Receptet på holländsk schnitzel kan serveras med potatis- och sellerimos, vanlig potatismos eller på kvällen kall helt enkelt så. Receptet på nederländsk schnitzel är definitivt inte för någon som är miljömedveten eller för er som alltid tar hänsyn till hälsosam kost. Samtidigt är det inte heller särskilt komplicerat, så (utan att förolämpa) är det främst män som njuter av receptet på holländaren. Den riktiga receptet på nederländsk schnitzel hittar du precis här.
Ingredienser du behöver
600 g köttfärs (helst en blandning av nötkött och fläskkött)
120 g gouda eller edamer (45%)
salt, peppar
2 st ägg
persilja
kokt potatis med smör till servering
olja för stekning
Steg-för-steg instruktioner
Blanda det kylda köttfärsen med riven ost, salt, peppar, ägg och hackad persilja.
Forma blandningen till biffar, som sedan rullas i mjöl, ägg och ströbröd.
Holländska biffar kan stekas i panna på båda sidor tills de är gyllenbruna, eller så kan du sätta de holländska biffarna i ugnen på 160 grader Celsius.
Låt dem sedan gå klart i ugnen, cirka 10 minuter.
Ytterligare information om receptet Holländsk schnitzel
Holländsk biff är en populär tjeckisk maträtt som består av malet kött blandat med ost, ofta eidam. Blandningen formas till en biff och paneras i en trefaldig panering - mjöl, ägg och brödsmulor. På stekpannan steks biffen gyllenbrun. Den smakar utmärkt med potatis eller sallad. Ursprunget till namnet "holländsk" är inte entydigt, men biffen har blivit mycket populär i tjeckisk matlagning tack vare sin enkla tillagning och läckra smak.