Keso dumplings fyllda med frukt

Keso dumplings fyllda med frukt
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Smält smöret och vispa det med socker. Blanda med keso, mjöl och ägg. Det bearbetade degen kavlar vi ut, skär i storlek av de önskade knölarna och fyller med frukt.

Ingredienser du behöver

250 g mjuk keso
50 g smör
200 g vetemjöl typ 2
1 st ägg
frukt
50 g socker

Steg-för-steg instruktioner

Vi lägger knedlíky i kokande vatten och kokar i cirka 5 minuter.

Sedan serverar vi dem strödda med blandat socker och kanel och hällda med smält smör.

Recept på utmärkta knedlíky klara på 15 minuter.

Vi vispar socker med smör, tillsätter keso, ägg och mjöl. Vi knådar degen, kavlar ut den, skär och fyller med frukt.

Fruktfyllda kesoknedlíky kokas i kokande vatten i ungefär 5 minuter.

Fruktfyllda kesoknedlíky serveras med socker, kanel och hälld med smör.

Ytterligare information om receptet Keso dumplings fyllda med frukt

Keso dumplings fyllda med frukt är en populär tjeckisk rätt som gläder inte bara sötsugna språk. Dessa dumplings tillverkas av fin keso, mjöl och ägg, som förenas till en jämn deg. Att fylla dem med frukt, typiskt aprikoser, blåbär eller plommon, ger rätten en söt smak och saftighet. Efter kokning serveras dumplings vanligtvis med smör, socker och sylt eller gräddfil. De är perfekta både som en söt efterrätt och som en välsmakande lunch eller middag.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.2/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Godis, Huvudrätt, Fruktig, För barn
Tag: tjeckiska köket, Efterrätt, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Keso dumplings fyllda med frukt.

Lägg till kommentar