Potatisdumpling fylld med hemmagjord vinkorv

Potatisdumpling fylld med hemmagjord vinkorv
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Jag gör vinkorv på följande sätt: jag lägger först ströbrödet i en skål och häller på matlagningsgrädde så att det sugs upp ordentligt.

Ingredienser du behöver

4 stora potatisar kokta med skalet
barnsemolina
vete mjöl
ägg
salt
250 g malt fläskkött
ströbröd (ungefär lika mycket volymmässigt som köttet)
grädde för matlagning
torrt vitt vin
muskotnöt
en nypa citronskal (behövs inte)

Steg-för-steg instruktioner

Jag förbereder vinpölsen så här: först blöter jag ströbrödet i matlagningsgrädde i en skål så att det suger åt sig och får konsistensen av "lera". Sedan tvättar jag köttet 2-3 gånger så att det blir en fin massa. Därefter blandar jag köttet med ströbrödet. Jag tillsätter lite torrt vitt vin (ungefär en halv deciliter, efter smak), salt, en nypa muskotnöt och en nypa citronskal (efter första provsmakningen lägger jag inte till det igen, eftersom det är mycket aromatiskt).

Vi förbereder traditionell potatisdumpling. Först kokar vi potatisarna med skalet, vilket vi gärna kan göra dagen innan. Efter att de har svalnat, skalar vi dem och river dem fint. Vi tillsätter ett helt ägg, barnsemolina och vetemjöl i förhållande 2:1 för en finare konsistens och lite salt. Vi bearbetar degen, som vi sedan kavlar ut till en platta.

På denna platta lägger vi blandningen av vinpölsen. Sedan rullar vi ihop den och ångkokar i cirka 20-30 minuter, beroende på storleken på dumplingen.

Ytterligare information om receptet Potatisdumpling fylld med hemmagjord vinkorv

Potatisdumplings fyllda med hemmagjord vin korv är en traditionell tjeckisk maträtt som gläder varje älskare av feta rätter. Den mjuka potatisdegen omger den saftiga korven, som är tillverkad av kvalitetskött och kryddor. Denna rätt serveras ofta med lök och gräddfil, vilket tillför smak och arom. Potatisdumplingar i kombination med korv bildar en rejäl och mättande portion, perfekt för en familjemiddag eller kvällsmål med vänner.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (30 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Grönsaker
Tag: málesteapmi, beaivemális, álki, dábálaš beaivi, mállásat, álki, potehtaborramušat

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Potatisdumpling fylld med hemmagjord vinkorv.

Lägg till kommentar