Blomkål och potatis gratinerade med Hermelin

Blomkål kan tillagas på många olika sätt. Vi kan till exempel gratinera den tillsammans med potatis, ost, skinka och lök, överhälla med en blandning av ägg och grädde och…
Ingredienser du behöver
1 liten blomkål
4-5 potatisar
1 camembert
1 röd lök
100 g skinka (eller bacon)
150 ml grädde 12%
1 ägg
en bit smör
riven ost att strö över
mald kummin
salt
malen peppar
1 nypa favoritkrydda (grillkrydda för grönsaker)
Steg-för-steg instruktioner
Potatisar och blomkål rengörs och skärs i ungefär lika stora bitar.
Båda ingredienserna kokas i saltat vatten i ungefär 7-8 minuter och låt sedan rinna av. Buljongen sparar vi till soppa.
En ugnsform smörjs med smör och ost och skinka skärs i bitar. Allt läggs i ugnsformen, tillsätt lök skuren i strimlor och kryddor. Allt blandas väl.
I en skål vispas ägg med grädde och blandningen hälls i ugnsformen.
Grädda utan lock i cirka 10-15 minuter och strö sedan över ost. Gratinera tills den är gyllenbrun och servera omedelbart.
Ytterligare information om receptet Blomkål och potatis gratinerade med Hermelin
Blomkål och potatis gratinerade med Hermelín är en läcker och mättande rätt som kommer att glädja alla ostälskare. Denna kombination av mjuk blomkål och mjuka potatisar är en perfekt bas för den krämiga fyllningen. Hermelín smälter vackert vid gräddning och ger rätten en rik smak och krämig konsistens. Gratinad under en gyllene skorpa passar den som huvudrätt eller tillbehör, perfekt för familjemiddagar eller festliga tillfällen. Den berikar ditt bord med en utmärkt tillagning av grönsaker och ost.